23 jul 2007, 8:59

Научи ме... 

  Poesía
687 0 13
Научи ме как не се обича,

аз как се обича знам добре.

Вярвай, обичта ме разсича,

яростно разделя ме на две.

Разкажи как не се желае,

научи сърцето ми на това.

От желание към теб не знае

мой ли или твой е ритъма.

Обясни, как спира се мечта:

желана, очаквана с копнеж.

Една мечта да спра в нощта

наситена с порив за летеж.

Ябълката райска научи ме

как да спра да ти подавам.

От земния си рай изгони ме,

грешница че съм, признавам.

Ако в този живот посмееш

да ме научиш на тези неща,

ако да ме промениш успееш,

сама ще си тръгна в нощта.

Този живот ще си свободен,

а следващия, за него не знам ...

Научи ме и ще съм затворен,

един завинаги заключен храм.

(а)

22.07.2007г

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??