Сега, когато те отхвърли словото
и стана паяжина в ъгъла,
дали се настани удобно
понеже аз не ти се сбъднах?
И питам се - Защо ни беше
такава мъчна хамалогия,
когато Космосът дори крещеше
във тон със нашата агония?
А спомените ми надават вой
насред хронично неспокойствие,
където бях фалшив герой
на крадените удоволствия.
За разлика от теб самата,
аз влача тежкия хомот
и вместо кръста ми, душата -
изгърби я съвсем живота.
Не си мисли, че се оплаквам!
Любов е дума поетична.
Научих се да не очаквам
и още повече - да не обичам...
Стихопат.
©Данаил Антонов
22.01.2023
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados