Наздравица
В тънкостенни бокали, приятелю стари,
аромат от снагата на вино налей.
Закрепете с приятел и звън на китари,
загърнете със длани на ласкав жокей.
И от светлата лудост частица сложете,
и със звезден прашец посипете – блестящ,
и с кристалчета спомен от пурпурно цвете,
и от стари поети – надежда и страст.
И на мънички глътки отпивайте бавно.
Ускорява се кораб към слънчев пейзаж...
Със кристалите живи и вино, по равно,
получаваме истина. Моно-купаж...
© Николай Начев Todos los derechos reservados