28 jul 2012, 10:49

Не гасете лампата 

  Poesía » Otra
1131 0 10

Полудях до втръсване
от минорни стихове.
Първо смях до пръсване,
после гневни викове.

Побелях от чакане
на чаровни принцове,
от припряно щракане
и пиянски вицове.

Оглушах от приказки
за вълшебни пръчици.
За молитва стигах си.
За кураж поръчвах си...

Всички дни – горещници,
но с изгнили посеви...
Покрай мене вещици
на метли износени.

Изпари се слънцето
от нощта катранена.
Свети само зрънцето
на свещта тамянена.

Загорчаха крушите
на света под сянката.
Ако още слушате...
... не гасете лампата!

© Пепа Петрунова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??