2 jul 2019, 9:55

Не идва с грохот... 

  Poesía » Otra
610 3 8

Не идва с грохот краят на света.

А в лятно пладне – с огън безразличен,

сред който два невръстни щъркела горят,

крилцата немощни в небето впили.

 

На оня страшен стълб пламтят

надежди, обич, синева, сърцата...

На кръста си от дим умря денят

и овъглени капят небесата

 

над празната земя. Сред празен свят

душите – бродници се лутат онемели.

Не щъркелите. Милостта умря

в човеците, от злото ослепели.

 

И влачат се през дните без любов

черупките човешки, пълни със пепел.

Заспали въглени. До пламък нов.

До изгрев нов – или до залез сетен.

© Мима Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??