31 ago 2007, 18:06

Не искай да ти бъда есен! 

  Poesía
646 0 10
От мен не искай да ти бъда есен!
Тъй дълго се разлиствах в пролетта ти,
и в слънчевите,  чисти дъждове
те пренаписвах в песента им.
Със ромолене на капчука те излях
в сърцето си от прежаднялост
изпих до звънкост този грях,
пречистих те във себе си до святост.
От мен не искай да ти бъда есен!
Горях във звездно - жарко лято,
летях със цветните крила на песен,
която и тинтявата запя във синьо.
Със слънчеви лъчи те нагостих
преглъщайки пожарите в душата,
от обич се загнездих в топъл стих
...не мога да си ида с листопада.









© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??