31.08.2007 г., 18:06 ч.

Не искай да ти бъда есен! 

  Поезия
634 0 10
От мен не искай да ти бъда есен!
Тъй дълго се разлиствах в пролетта ти,
и в слънчевите,  чисти дъждове
те пренаписвах в песента им.
Със ромолене на капчука те излях
в сърцето си от прежаднялост
изпих до звънкост този грях,
пречистих те във себе си до святост.
От мен не искай да ти бъда есен!
Горях във звездно - жарко лято,
летях със цветните крила на песен,
която и тинтявата запя във синьо.
Със слънчеви лъчи те нагостих
преглъщайки пожарите в душата,
от обич се загнездих в топъл стих
...не мога да си ида с листопада.









© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??