Не искам да ти вярвам. Стига сложност!
Доверието няма нищо общо.
Желания умират в невъзможност.
И в края многоточията свършват с точка.
Забравих лекотата си на влюбване.
Превърнах се във тежест за удавник.
И нуждата да бягам до загубване,
от факта, че умирам твърде бавно...
Душата ми от мъката пресъхва.
(А щастието е в твоите обятия.)
Ръцете ми, копнеещи прегръдка
са лесни за убиващо разпятие...
Наистина не искам да ти вярвам!
Надеждата с очакване човърка.
Една любов не може да прощава,
освен ако не я превърнеш в църква...
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados