5 jul 2019, 16:57

Не искам вече в очите ти да горя! 

  Poesía » De amor
507 1 2

Не, не искам да те  измъчвам.
Недей рискува вече с Любовта!
Отдавна мина времето да се промъквам
и да чакам в тъмното нежността.

Не, не чукай – не ще ти отворя.

Отдавна вятърът блъска по моите стъкла.
И да искаш – не ще ти проговоря.
Залостена е здраво моята врата!


Не, не ме дарявай с тази нежност!
Изтръпвам аз от твоята ръка.
Отмини тази вечер уж с небрежност.

Не си прави с мен шега!

Не, не вярвам на таз пощада.
Знам, че е измамна тя.
Не настоявай да поглеждам към прага.
Не искам вече в очите ти да горя!

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  1207 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??