29 jul 2018, 21:55

Не ме оставяй 

  Poesía
243 0 1

НЕ МЕ ОСТАВЯЙ 
на тази тъжна луна, 
отъняла без обич
или кръгла от болка. 
Не искам да свърша 
като стар луноход
с почернели очи
подобни на кратери... 
Не ме оставяй
на тези хищници - стихове! 
Те се хвърлят на глутници 
и изпиват езика ми.
Издълбават низината 
в корема ми. 
Вече знаят мъжете в квартала,
че шансът за срещи 
е на метри под нулата... 
че в гърдите ми
сякаш е гробница,
че миришa на студ
и на скреж
щом те няма
и че сякаш умирам...

Не ме оставяй сама! 
Без теб се страхувам.

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??