21 jun 2020, 22:11

Не ме завръщай 

  Poesía » De amor
560 2 2

Не ме завръщай... Няма много слънце -

студът пронизва коленете здраво.

Не ми пиши, не съм си в къщи.

И нямат спомените право

да разрушат гнездото, свито бързо,

за да отгледам някаква искрица.

Не ме търси, нощта ни свърши,

почти без звук и без да диша.

Недей си спомня, трий ме бързо -

не се завръща залез и Зорница.

Боли греховно и до късно.

Нощта пристига – някаква грозница.

Недей се спира. Живите на път са,

дори да са пустосани от Бога.

Не ме мисли, магията ни свърши.

Да гоня времето? Не мога.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??