23 oct 2010, 12:44

Не мога 

  Poesía » Otra
886 0 25

Не мога

 

Някой ден ще напиша писмо,

както правят другите хора.

Ще започва с: Как си? Здравей!

Съдиш ли своята ежедневна  умора?

 

Колко глътки щастие ти поднесе животът?

Има ли с кой да говориш, щом душата не ще да заспи?

Още ли тръпне, раздавайки милост ветрецът,

който подръпва  края на стиховете-мечти?

 

Някой ден ще излезеш ли с мен на кафе,

както правят другите хора?

Ще гъмжи тротоарът от звуци-змии,

съскащи срещу нуждата  с теб да поспоря.

 

Ще те питам: как така завъртя се светът,

сякаш палав немирник две кални следи

залепи върху чистата тъкан на нашата обич.

Някой ден ще ти пиша, нали? 

 

Днес... явно не мога.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??