22 jun 2019, 22:17

Не можеш 

  Poesía » Otra
165 0 0

Не може да плашиш скитникът с път,

нито ленивецът с легло.

Не си прави, не си прави труда!

Така е днес... Било е някога, било...

 

 

Не може да уплашиш ти лъва,

с крехко, кърваво месо...

Пази си ти! Пази дома!

Не си докарвай на глава тегло!

 

Не може слънцето да свети,

когато облак го тъмнѝ!

Какви предели! Какви съвети!

 

Мисли! За себе си мисли!

Слава, бъдеще, портрети...

Децата си, децата прегърни!

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??