22.06.2019 г., 22:17 ч.

Не можеш 

  Поезия » Друга
163 0 0

Не може да плашиш скитникът с път,

нито ленивецът с легло.

Не си прави, не си прави труда!

Така е днес... Било е някога, било...

 

 

Не може да уплашиш ти лъва,

с крехко, кърваво месо...

Пази си ти! Пази дома!

Не си докарвай на глава тегло!

 

Не може слънцето да свети,

когато облак го тъмнѝ!

Какви предели! Какви съвети!

 

Мисли! За себе си мисли!

Слава, бъдеще, портрети...

Децата си, децата прегърни!

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??