Светът ми е сърдит,
че имам своя истина.
Сама си я създадох
и отгледах.
Страшно много
обичам
на никого да не приличам.
А продавачи на свои
и екзекутори на чужди истини
в изобилие.
Те си ги рецитират,
декламират,
прокламират,
пледират,
експонират,
рекламират,
мотивират,
адаптират,
генерират,
депортират,
дешифрират
дублират,
имитират,
импровизират
събират,
реализират,
тушират,
фалшифицират,
цитират...
И всички претендират,
че абсолютната истина
е само тяхна.
Опитват да превърнат
съзнанието ми
в пощенска кутия.
Моята истина е сила.
Не на мен тия.
Тя е мощният ми телескоп
Спокойствие и увереност изпитвам.
Ще ù бъда верна до гроб.
© Диана Кънева Todos los derechos reservados