Feb 7, 2013, 5:52 PM

Не на мен тия 

  Poetry » White poetry
435 0 2

Светът ми е сърдит,

че имам своя истина.

Сама си я създадох

и отгледах.

Страшно много

  обичам

на никого да не приличам.

А продавачи на свои

и екзекутори на чужди истини

в изобилие.

Те си ги рецитират,

декламират,

прокламират,

пледират,

експонират,

рекламират,

мотивират,

адаптират,

генерират,

депортират,

дешифрират

дублират,

имитират,

импровизират

събират,

реализират,

тушират,

фалшифицират,

цитират...

И всички претендират,

че абсолютната истина

е само тяхна.

Опитват да превърнат

 съзнанието ми

в пощенска кутия.

Моята истина е  сила.

Не на мен тия.

Тя е мощният ми телескоп

Спокойствие и увереност изпитвам.

Ще ù бъда верна до гроб.

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??