6 jun 2013, 10:29

Не плачи 

  Poesía
414 0 1

И ето пак съм сам,

знаейки, че ти си нейде там,

със самотата идва и сестра ù тъга,

и мъчителен става деня.

 

Просълзен и мълчалив,

стоя пред портрета ти вече сив,

мисля за теб с любов неизмерима,

сърцето си дадох на теб, любима.

 

Но не плачи, сърце, и не ридай,

че от мъка се умира, знай,

една душа когато е ранена,

не отмиват сълзите проблема.

 

Когато ти е тежко и много те боли,

усмихвай се и много не мисли,

мислите бавно отвътре те изяждат,

на болката огнището подклаждат.

 

Дори и духом да гориш,

не трябва да спираш да вървиш,

дори отвътре да кърви,

пътя си житейски продължи.

 

Станислав ВАСЕВ

Линкълн – Англия, 9 май 2012 г.

© Станислав Васев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??