2 abr 2021, 22:02

Не по мярка 

  Poesía
520 8 13

Имам маски десетки на склад в гардероба -

на жени, на принцеси, на Спасителя даже,

на робиня приведена ниско до пода,

на мръсница заложила всичко на зарове.

 

И макар да седя в своя призрачна къща,

дето никой не идва дори за разплата,

само бирникът мрънка, че имал да връща -

взел погрешка със данъка даже душата.

 

Няма лошо, аз давам, намирам за всички -

във ковчежето дълго чеиза събирах.

Най-обичам, когато съм с маска на Господ,

не защото сте лоши, а защото ви има.

 

И високо от облака чеша брадата -

тъй сърби ме, когато не ми е по мярка...

Май ще тръгна във някоя друга посока,

само бирникът нека да върне душата.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??