Не подарявай никому сърдити мисли!
Хвърли ги бързо ти, в предверието скрий ги.
Чадъра-маг от закачалката вземи си -
опасните стрели той кротко ще попие.
Не подарявай никому отровен спомен!
Смели горчивото по малко, по лъжичка.
Останалото подслади с любов отгоре -
тогава разкажи на всеки, който иска.
Не подарявай никому сърце разбито!
Смени ключалката, вратата боядисай.
Смети отвътре тъмното и всичко скрито.
Звънец от слънце там сложи. И пак обичай!
2007 Т. Савчева
© Теди Савчева Todos los derechos reservados