30.12.2009 г., 15:13 ч.

Не подарявай! 

  Поезия » Друга
1718 0 25

Не подарявай никому сърдити мисли!

Хвърли ги бързо ти, в предверието скрий ги.

Чадъра-маг от закачалката вземи си -

опасните стрели той кротко ще попие.

 

Не подарявай никому отровен спомен!

Смели горчивото по малко, по лъжичка.

Останалото подслади с любов отгоре -

тогава разкажи на всеки, който иска.

 

Не подарявай никому сърце разбито!

Смени ключалката, вратата боядисай.

Смети отвътре тъмното и всичко скрито.

Звънец от слънце там сложи. И пак обичай!

 

 

2007 Т. Савчева

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??