4 feb 2007, 12:40

Не разбрала :) 

  Poesía
761 0 22

- По път настигаш ме зарана,

  отивам с менци на герана.

  До мен защо така застана?

  Ах, леле, ти ръка ми хвана.

 

- Росно цвете ще ти закича

  и за любов сега ще ти река.

  Моме, как китка ти прилича,

  и не бягай, дай другата ръка.

 

- Ранно утро ум ли ти е взело?

  Оле, ти от менците отпиваш,

  защо така? Видя ни цяло село.

  А що реши ти мен да спираш?

 

- Залюбил съм те и признавам:

  аз чакам те, да ми пристанеш.

  Колко време още да ти давам?

  Искам, либе, моя ти да станеш.

 

- Че защо нищо не си ми казал?

  И що ли тъй съм премаляла?...

  Ма то, вярно, че си го показал,

  ех, аз пък, все съм не разбрала.

   (а)  ;)

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??