Не се научих
Не се научих да обичам по малко.
Обичам до лудост. До болка дори.
Не успя Рогатият да ме накара да мразя.
Макар, че често сърцето от болка кърви.
Не подритнах животно. Дете не ударих.
Понякога, съжалявам, бях некоректен...
Обиди и скритите удари бързо забравих.
И винаги с хората бил съм коректен.
Не са от дявола, ако имам рога.
Нямам копитца и черни очи.
В калта ме запраща всяка лъжа.
А светът май е изтъкан от лъжи.
Не се научих да обичам по малко.
При мен обичта е огън. Гори!
Да мразя не мога. Не казвайте "жалко".
С любов се живее. От омраза боли.
© Ник Желев Todos los derechos reservados