28 jun 2009, 12:39

Не се опитвай да ме задържиш... 

  Poesía » De amor
607 0 1

Не се опитвай да ме задържиш -

лъжите ти не са утеха.

И луната, и звездите да свалиш -

любовта захвърли празничната дреха.

 

Аз съм просто бряг далечен -

есенна сълза, целувка снежна,

ти си вятърничаво отнесен,

с мраморно лице, с лед в очите.

 

Забрави кристалните илюзии -

на парчета са разпръснати по пода,

животът земетръсно ги разби

и едно парченце литна през прозореца.

 

Редиш ги пак - прашинка по прашинка,

ала не се задържат без последното парче.

Това бе любовта - изчезна тихо,

а казваше, че никога не ще умре.

© Радосвета Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Понякога се случва така с любовта. Поздрав отново за прекрасния стих!
Propuestas
: ??:??