Почакай! Тази нощ ще е студена.
До огъня за мъничко поспри,
дори от него можеш да си вземеш,
а после пак във своя път върви!
Не страдай, че светът те наранява,
в тъмата също има светлина!
Не е виновен, че не я познава,
закоравяла е душата от студа!
Различен си! Това е същината,
да бъдеш себе си, макар и сам!
Не се отказвай да проправяш път във мрака!
Не спирай! Ще успееш! Знам!
© Руми Todos los derechos reservados
Поздравления за жизнеутвърждаващата позиция!