28 jun 2015, 16:40

Не съм избирал родно място 

  Poesía » Civil
263 1 0

Не съм избирал родно място

Преди да се родя, не съм избирал родно място,
родителите си и родната страна,
но в сто процента съм заквасен с българското тeсто.
Изникнал съм от наши семена!

Родил съм се и раснал, в страната на тракийци,
В единствения кратер, в нашата страна...
Не знам наследник ли съм аз на старите арийци,
или съм с корени от други племена?!

Не знам това, навярно никога не ще узная...
Не вярвам в жилите ми, да имам синя кръв.
Но си живея с мисълта, каквото и да правя,
че тук в България е мойта пъпна връв!

Роден съм тука, във предверието на Родопа,
в полите на скъпия Драгойновски балкан...
И винаги когато в мен, дъската ми захлопа,
мечтая си за този роден исполин.

И преди мен се е родил, във мото родно село,
със име ангелско-Родопски исполин.
Драгойново е то и подчертавам аз дебело,
достойно е да има, като него, син...

С  Тракийските разкопки то в историята влиза,
но днес при живите, едва се то  крепи.
О, виждам аз, че то  за бъдещето няма виза...
До няколко години то ще се стопи...

Наистина  и тука хората се завистливи,
това което е характерно за нас,
Готови са и те, "сметта за смет да сменят за сливи"
но  и те очакват  сетния си час!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??