28 sept 2017, 10:38

Не тагувај 

  Poesía » De amor
1171 5 9

Не тагувај

за возот што доцни

за патување на кое нема да одиш

за места кои нема да ги видиш

за љубовта што нема да ја сретнеш

не тагувај

животот е овде и сега

додека ти пишувам

додека ме читаш

додека го дишам

мирисот на јоргованите во воздухот

и секоја секунда

ја исполнувам со себе.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??