Не вярвай на фалшиви обещания.
Съмнявай се във лесно казаните думи.
Щастлив бъди със чужди вдъхновения.
И сам раздавай своето прозрение.
Не вярвай ти на лъскави величия.
Обвити в станиолени обвивки.
Повярвай в хората обикновени.
Денят, що срещат със радост и усмивка.
Не вярвай на красивото списание.
Със показнозност, но в бройка единична.
Понякога и в смачкана тетрадка,
ще се открие чувственост епична.
Не вярвай винаги, когато слънце свети.
Измамна топлина. И на Икар му паднаха крилата.
Повярвай ти на облака дъждовен.
Вода и свежест носи за земята.
На вярата повярвай. Дето е във сърцето.
А не онази в позлатените палати.
Той, Бог един е. Както щеш му викай.
От него, истинския стават чудесата.
© Христо Костов Todos los derechos reservados