Jan 13, 2007, 5:33 PM

Не вярвай! 

  Poetry
1549 0 21

Не вярвай на фалшиви обещания.

Съмнявай се във лесно казаните думи.

Щастлив бъди със чужди вдъхновения.

И сам раздавай своето прозрение.

 

Не вярвай ти на лъскави величия.

Обвити в станиолени обвивки.

Повярвай в хората обикновени.

Денят, що срещат със радост и усмивка.

 

Не вярвай на красивото списание.

Със показнозност, но в бройка единична.

Понякога и в смачкана тетрадка,

ще се открие чувственост епична.

 

Не вярвай винаги, когато слънце свети.

Измамна топлина. И на Икар му паднаха крилата.

Повярвай ти на облака дъждовен.

Вода и свежест носи за земята.

 

На вярата повярвай. Дето е във сърцето.

А не онази в позлатените палати.

Той, Бог един е. Както щеш му викай.

От него, истинския стават чудесата.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??