29 mar 2011, 11:09

Не знаех 

  Poesía » De amor
599 0 1

Не знаех, че да имам теб е грях,
че този мъжки свят ще ми завиди,
затуй с годините във мен строях
за теб и Бог – свещени пирамиди.

Затуй сега, по-вкаменен от Сфинкс
и със сърце от замразена лава,
издишам пепел – също огнен принц,

по мислите ми щом с тъга отплаваш.

 

Затуй сега – като заспал вулкан,
от погледа ти само се събуждам,

за да открия, че не дишам сам,
че с огъня в очите ти се раждам.

За да открия, че като в скала
вълните ми по тебе се разбиват,
разбрали късно, че е твой брега,
по който любовта си да разливат...

 

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??