20 ago 2013, 16:40

Не знаех 

  Poesía » De amor
390 0 1

Не знаех

 

Не знаех, че и мъжете на 50

може така да ги боли от обичане.

Когато тичат подир мечти и копнежи.

Когато времето онемява и в тишина

саксофона тъжно изплаква,

тогава пресичат се разстояния.

И идва сълзата, притихнала

в късче сладка зрялост.

Светлина, много светлина

пари в настръхналата тишина.

Една сълза - любов събрала.

И топлина. Усещане. И шепот.

В стих и мистерия.

Мъжете на 50 ги боли

от докосналата ги нежност

на онази чувствена жена,

завела ги до Ада и обратно...

и оставила им само парченца

за кърпене на пропуканото

от илюзии грапаво сърце.

От болка, от докосване,

от грях. И от обич.

 

Ванко Николов (Starkmaster)

© Ванко Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??