7 ago 2022, 13:05  

Небесен хазарт 

  Poesía » Formas graves
198 0 1

НЕБЕСЕН ХАЗАРТ

 

Само няколко преки нагоре –

под бръшляна – в прохладните сенки,

е приклещено бяло къщенце –

със мушкато на своя прозорец.

 

Спят завеска от фина дантела,

кръгла маса, часовник, кандило,

сърмен шал и ликьор от смокини,

и фотьойл – в паяжини заплетен.

 

А махалото кротко сред здрача

като златна пендара просветва.

Вик на сова стрелките размества.

 

Бог ли хвърли невидимо зарче

и дордето преследвах късмета,

всичко скъпо в забрава насметох?

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??