3 mar 2021, 13:23

Небесен зоопарк 

  Poesía » Para niños
527 3 10

Тъй както в полето вървях си унесен
вдигнах глава и останах потресен.
Чудна картина пред мен се разкрива -
цял зоопарк във небето танцува.

Слонче протяга хоботче отляво.
Кенгурче от торбата главица подава.
Зайче с лисиче на топка играят,
а пък пингвини скулптори ваят.

Група делфини волно подскачат,
две шимпанзета с тях се закачат.
Лъвският прайд на сянка подремва,
мечка със лапи риба изгребва.

Картината чудна внезапно изчезна,
вятър-губител ненадейно излезна.
Безмълвен гледах поврата ужaсен -
облаци плуват в лазура небесен.

 

 

П.П.  Зоопаркът, наистина, не е джунгла, но е микрокрасота сред бетонната джунгла.

© Минко Андонов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Стихотворения за джунглата »

12 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??