На небето аз попаднах
в кабинет сред разни твари.
На земята се разпаднах
и съм тук сред митничари.
Книга те масивна взеха,
на бюро я строполиха.
Във живота ми се вплеха,
от живота ми отпиха.
Мен погледнаха в очите,
страшно почнаха да цъкат.
Май очакват мене дните
на ужасна, адска мъка.
Най-накрая ми разкриха
как стояли тук нещата,
че за ангели не стигат
в рая някак си местата,
като мене че човече
твърде грешно е за ада,
че за мене няма вече
никаква надежда свята.
Взеха малък пергамент
и набиха му печата:
"този скромен документ
ви заточва на земята".
Що са тези митничари,
що са тези зверове?
Май разбрах ги тези твари,
май се казват богове!
© Сандостен Калций Todos los derechos reservados