Недей с тъга в лицето да се вглеждаш!..
Да, паяжинки имаш край очи,
но даже и под фината им мрежа,
пак ярко красотата ти личи!...
Снежинки във косите? Не унивай!...
Нима ще се дадеш на старостта?...
Душата ти - и мъдра, и красива,
все същият е храм на любовта!...
Очите ти - загадъчни, копнежни,
изпращат пак магически лъчи!...
Изпълнена с любов, и страст, и нежност,
ти будиш още пламенни мечти!...
Не се предавай, имаш още нощи,
които можеш в сън да претвориш
в незабравими мигове разкошни,
любовен огън пак да разгориш!...
© Роберт Todos los derechos reservados