14 dic 2009, 15:24

Неделя 

  Poesía
1292 0 22

                   Неделя

 

Вятърът ми каза, че те няма.

Оставила и пристан, и постеля.

А лятото отдавна е изпратено.

И крия страховете си. В неделя.

 

От слънцето във речните корита

е скрита песента ми за прощаване.

Небето някъде сега изтича,

да моли и да плаче за оставане.

 

И сенките на цялото ни минало

крещят неистово за връщане.

От самотата ехото е вземало

душите ни... Дали сме същите.

 

Птиците по клоните ги няма.

Дърветата съвсем са оголели.

Когато свършва, есента е рана.

И крие страховете си. В неделя.

                           
                                 13.12.09

    Венцислав Янакиев

 

© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??