Неделя е. Отново станах в пет.
Утре със съня си ще се боря.
Защо така устроен е човек
и по коя реално тъпа воля?
Заканвах се да спя като мечок,
но утрото чрез мен изкукурига.
Ако продукт сме хората, на Бог,
да провери в техническата книга
за грешка по настройките неделни.
Ако възможно е, да ги оправи.
Кому са нужни петъците черни,
щом всичките недели са все ранни.
Казват, че сънят не трупа спомен.
Изпращам много поздрави от мен.
Когато съм от работа отровен,
защо ми е да помня трудов ден?
Не ме мързи да се въртя в кревата.
Почивен ден за Бог и всички нас.
Обречен ден, да бъдем без заплата.
В неделя искам да поспивам аз.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados