16 may 2019, 10:33

(Не)грешен 

  Poesía » Verso libre
635 3 1

Не съм грешен. 
Само една малка вина стаена в мене издиша. 
Без грешки, без намеци, стои с големи празни очи и ме гледа почти като жива.
Почти като гладна...
Никак не ми е виновно за нищо... за никога.
Думи, куршуми, истини - нищо не се връща назад.
Балистика, бате!
Аз съм голямо момче.
Чувствам се добре като цяло - на тия години и на тоя акъл...
Невиновен съм...
А едни гладни очи ме дебнат от тъмното и тихо скимтят, че не съм добър син, приятел, любов...

Ф.

© Филип Филипов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Филип, безгрешните знаят, че винаги могат да сгрешат и носят вината си, която още не са сторили-съвестта, братко! Като виждаш през болка липсата на справедливост, така е!!!
    Поздравления, Филип!
Propuestas
: ??:??