12 ene 2009, 14:09

Неизказани мисли 

  Poesía
690 0 3

Понякога небето ме премазва

и слънцето безмилостно гори.

Някога земята ни предпазва

от страшната ни участ да скърбим.

Понякога луната ни показва

невидими пътеки. И вървим

по сребъната нишка на перваза,

дори в предсмъртни рани да кървим.

Понякога не искам да се будя...

Миналото си да залича,

да нямам име, бясна буря

да ми отнесе на дъното дома.

 

Понякога печеля или губя

без помен от започната война,

но казват- можело да се погубя-

портретите с изгубени лица.

Деца с изплакани надежди

питат: "Де е пътеводната звезда?"...

Звездата - любовта човешка-

донесе с обич голата елха.

 

И някога аз хората наказвам

без поглед, без усмивка блага,

за туй, че честно е напразно -

"самотност" беше техният подарък.

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Идеята ти, човешката, е много силна!
    И стиха е много добър, нещо малко му трябва!
    Браво, браво на теб!
  • Всеки, човек пише това, което излиза от душата и понякога остава неразбран! Хубава ти е идеята! Поздрав!
  • мноог ми хареса
Propuestas
: ??:??