6 mar 2022, 18:08

Нека простим! 

  Poesía
327 1 3

Нека простим!

Нека от гняв, омраза се освободим!

 

Нека простим!

Нека на чисто, напред продължим!

 

Нека простим!

На себе си, на хората, без да виним!

 

Нека простим!

Да бъдем човечни, да се подкрепим!

 

Нека простим!

И прошка с любов, усмивка дарим!

 

 

 

 

За прошката:

 

Не можем да простим на другите, ако първо не сме простили на себе си...

 

Грешките всъщност са опит. Ние се учим. Важното е да можем да си простим и преди да виним другите, да погледнем себе си. И когато осъзнаем, осмислим и приемем, идва място за прошката, любовта.

 

Това е най-висшето. Да се научим да приемаме всичко като част от пътя, да мислим, да се поставяме на мястото на другия, да го разбираме, преди осъждаме. Да прощаваме.

 

Прошката ни освобождава, прави ни хора!

 

© Майчето Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много благодаря!
  • Само добротата умее да прощава. Продължавай да пишеш!
  • Талантливке - няма нужда от прозаичната част, казала си го в стиха. Може и за това някой да ти е сложил по-ниска оценка.
    И с времето животът ще те научи да постъпваш така, че да не те гризе съвестта и търсиш прошка. И че има и непростими неща.
    Дерзай!
Propuestas
: ??:??