27 abr 2010, 11:40

Ненарисуван Листопад 

  Poesía
804 0 16

Провокирано от картината "Утро... Ноември... Тишина" на isd (ИгорСД)

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=211896

 

 

Обичам късното безмълвие на есента,

когато листи не треперят от вятъра,

а дърветата, прислонили се във картина,

съзерцават своята голота.

 

В сенките на безлюден пейзаж,

зрели, плодовете гният в шумата.

Любовница съм на Листопада –

тихо под него съм се скрила.

 

Докосвам с пръстите на мъглата,

да ме запомниш млада и дръзка.

Скрита в голите клони на съдбата,

да си взема сбогом дошла съм...

 

Шарен мой, ненарисуван Листопад...

 

*     *     *

 

(Игор - с благодарност за вдъхновението!)

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??