4 ene 2008, 13:48

Неотразимо завладява денят... 

  Poesía » Del paisaje
705 0 23
 

Неотразимо завладява
денят, който
рано сутринта
появява се с усещане
                    за свобода.
Подобно хладнокръвието
на магьосник стар,
смело, някак с
                     негов чар
багрите на града
измисля,
поднася свежест
като целувката си
                       чиста.
Смее се над
хоризонта
и слънцето,
      изплашено или
може би изненадано,
прозиращо зад всеки
светъл кът,
че точно днес
по-добър
           станал е светът.

© Любослава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??