Една картина непотребна,
захвърлена, ненужна е сега
на тъмно тя стои в килера
и събира с годините праха.
Един живот, един пейзаж,
акварелно в едно са слети,
мечти погубени, мираж...
прекалено рано са отнети.
Една картина нежелана,
прегърната от тъмнина,
някъде, някога мечтана,
висяла е на нечия стена.
© Людмила Нилсън Todos los derechos reservados