29 jun 2024, 8:13

Неприказка за деца 

  Poesía » De amor
167 1 5

НЕПРИКАЗКА ЗА ДЕЦА

Докато в сънища те браних,
превърна се небето в ласка.
Денят поднася нови рани –
нощта към бездната ме тласка.

След всички зейнали пробойни
доверието е нетрайно
и дебнат в тъмните забои
недоизказаните тайни.

От премълчаното научих,
че трудно мога да те скрия.
Когато отдаде се случай –
със тишина ще те обвия.

До изгрева ще те прегръщам –
защото после ще си ида.
Сред мрака в стихналата къща
бях твое бисерче във мида.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??