13 feb 2013, 22:44

Нептунова невеста 

  Poesía » De amor
806 0 12

---

 

Щом дъждът плисне сиво-асфалтов,
а неонът клепачи запали,
ще направя поредното салто
със сърцето си. Салто мортале.


Ще се пръсна по седем павета —
по едно за ненужна сетивност,
а със другите — цяло столетие
ще руша всяка обич наивна.


Ще надничам под мъжки чадъри,
за да преча на тайни целувки
и с една самарянска кадърност
ще спасявам шарани от плувки.


И ще бъда поройно-повличаща
в дълбините на морската пяна,
като пясък в черупките. Нищо, че
на Нептун ще съм вече пристанала.

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??