9 jun 2016, 11:10  

...Неразделни погледи... 

  Poesía » De amor
234 0 2

 

...Неразделни погледи...

 

Неразделни погледи 
скрити сред руините,
потънали в забрава,
осветили влюбените,
тихи и трептящи,
мигащи, блестящи,
песенни, зовящи ,
преродени в пепелта
и огъня им двама луди
в едно сърце и туптене;
Една душа вечно търсеща
спомените и мечтите,
ласките в лъчите,
картините на звездите,
безкрайните мигове
на дните и нощите
несломимо свързани-
плачещи, щастливи, 
когато часовника спира 
и безсмъртни решават
да станат секундите,
от любов сътворени...
***
Топлината на слънцето
и пъстротата на облаците
като невинни деца
очертават пътя съдбовен,
изворът чист и безкраен е
открита е розата
на Малкия принц...

***
Както открита е
Посоката, пазеща 
вечно надеждите...
добрината и вярата
в себе си
на един живот,
изпълнен с любов,

срещнал морето 
и пясъка...,
за да рисуват заедно
с боите на чувствата 
неразделни погледи,
оставящи следи
един съюз на влюбени...
***
Да се обичат е мечта...
красота и смисъл
и без значение защо
сърцето им помни 
мига на всяка
изживяна поема...!

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти!
  • Умееш да следваш потока на чувството, Калиа, спазвайки естетическия баланс, а това е главното в поезията. Много ми хареса текста ти. Поздрав!
Propuestas
: ??:??