3 oct 2024, 21:19

Неродена синя надажда 

  Poesía » De amor
147 4 4
НЕРОДЕНА СИНЯ НАДЕЖДА

 

Затвори си очите, момиче! 

Тихо чакай! Нощта ще е синя.

Ах, недей за звезди да надничаш.

Просто чакай! И аз ще намина...

 

И пътека до теб ще направя,

ще я спусна по морската пяна. 

Ако трябва, дори ще оставя

шепа блясък, за теб очертана...

 

Затвори си очите, момиче!

Довери се! Нощта ще премине!

В този свят аз така те обичам!

И в съня ти при теб ще пристигна!

 

Не поглеждай! Нощта е вретено,

а мечтите са тъничка прежда.

Ех, момиче за мен, неродено... 

Ти си моята синя надежда!

 

Детелина И.Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??