Затвори си очите, момиче!
Тихо чакай! Нощта ще е синя.
Ах, недей за звезди да надничаш.
Просто чакай! И аз ще намина...
И пътека до теб ще направя,
ще я спусна по морската пяна.
Ако трябва, дори ще оставя
шепа блясък, за теб очертана...
Затвори си очите, момиче!
Довери се! Нощта ще премине!
В този свят аз така те обичам!
И в съня ти при теб ще пристигна!
Не поглеждай! Нощта е вретено,
а мечтите са тъничка прежда.
Ех, момиче за мен, неродено...
Ти си моята синя надежда!
Детелина И.Стефанова ✍️🍀
© Детелина Стефанова Все права защищены