Сливат се небето и земята,
сякаш искат в миг да се целунат.
Хладен порив избледнял от мрака
на голгота в сивото разпънат.
Бури, урагани ги разделят
по всевечния им път в съвместност.
Дните безвъзвратно се променят
в мним обет за обич и за вечност.
Спуска се небето да обгърне
в паст мъглива порив на земята.
Тя обречена да го прегърне,
пламва в свойта огнена позлата.
Ин и Ян в стремеж да се допълнят
само заедно, в едно са цели.
Границата между тях предел е
между вечни срещи и раздели.
Сливат се небето и земята -
среща на несбъднати вселени.
В кръговрат от любовта им свята
болките греховни са родени.
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados