19 jul 2014, 11:01  

Невероятна приказка 

  Poesía » Otra
334 0 3

Невероятна приказка

 

Когато всички си заминаха,

домът ми стана

толкова широк

 

и толкова свободен,

 

че се учуди времето

къде да спре.

 

Минутите се затъркаляха

                                 по пода.

 

Тогава то дойде.

Детето.

 

Събра минутите като небесни

                                 перли -

на дъното на кофичка

за пясък!

 

Смехът му светъл

преобърна къщата.

 

А времето пробуди се във ъгъла

като задрямал рижав котарак!

 

 

 

 

© Миглена Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??