Невероятна приказка
Когато всички си заминаха,
домът ми стана
толкова широк
и толкова свободен,
че се учуди времето
къде да спре.
Минутите се затъркаляха
по пода.
Тогава то дойде.
Детето.
Събра минутите като небесни
перли -
на дъното на кофичка
за пясък!
Смехът му светъл
преобърна къщата.
А времето пробуди се във ъгъла
като задрямал рижав котарак!
© Миглена Георгиева All rights reserved.